Branschbarometern 2018 del 4/9: Administration, ekonomi, kultur & media

Arbetsförmedlingens senaste broschyr, Jobbmöjligheter i Västmanlands län 2018, beskriver hur det ser ut för en rad olika yrkesgrupper som täcker närmare 200 olika yrken. Västerås Tidning har fått ta del av denna information för att se vilka branscher som väntas behöva rekrytera mest under 2018. Det här är del 4 av 9.

Detta yrkesområde innefattar en rad olika yrken och cirka 11 procent arbetar här. Många av dessa yrken kräver dock en högskoleutbildning. Har man dessutom en god analytisk förmåga, noggrannhet och en god kommunikativ förmåga ökar chanserna att få jobb.

Här är det en ganska stor variation på jobbmöjligheter, beroende på vilket yrke det är. Exempel på arbeten med goda jobbmöjligheter är: bibliotekarier, medicinska sekreterare, tolkar, redovisningsekonomer och utredare och handläggare.

Yrken med medelstora jobbmöjligheter är bland annat: controllers, informatörer, kommunikatörer, jurister, revisorer och skattehandläggare.

Exempel på yrken med mindre goda jobbmöjligheter är: chefssekreterare, telefonister, kontorsreceptionister och ekonomiassistenter.

För att få ännu mer information om vilka yrkesområden och yrken som behöver folk under 2018, kan du ta del av Arbetsförmedlingens broschyr Jobbmöjligheter i Västmanlands län 2018. Du hittar den både på ditt närmaste arbetsförmedlingskontor och digitalt på Arbetsförmedlingens webbplats.

Denna artikel har varit publicerad i Västerås Tidning Business  mars 2018.