Branschbarometern 2018 del 6/9: Transport

Arbetsförmedlingens senaste broschyr, Jobbmöjligheter i Västmanlands län 2018, beskriver hur det ser ut för en rad olika yrkesgrupper som täcker närmare 200 olika yrken. Västerås Tidning har fått ta del av denna information för att se vilka branscher som väntas behöva rekrytera mest under 2018. Det här är del 6 av 9.

Inom olika transportyrken arbetar cirka åtta procent och innefattar yrken inom både gods- och persontransport. Ansvarskänsla för både fordon och personer som transporteras är väldigt viktig för att få jobb inom detta område. Ökad befolkning och ökad e-handel ger bättre möjligheter till jobb.

De yrken som har bäst möjligheter är: taxiförare, bussförare, och lastbilsförare. De med medelgoda chanser är bland annat: lokförare, transportledare, truckförare och tågvärdar.

De med mindre goda jobbmöjligheter är: brevbärare, reklamutdelare och tidningsdistributörer.

För att få ännu mer information om vilka yrkesområden och yrken som behöver folk under 2018, kan du ta del av Arbetsförmedlingens broschyr Jobbmöjligheter i Västmanlands län 2018. Du hittar den både på ditt närmaste arbetsförmedlingskontor och digitalt på Arbetsförmedlingens webbplats.

Denna artikel har varit publicerad i Västerås Tidning Business  mars 2018.