Branschbarometern 2018 del 7/9: Bygg & Anläggning

Arbetsförmedlingens senaste broschyr, Jobbmöjligheter i Västmanlands län 2018, beskriver hur det ser ut för en rad olika yrkesgrupper som täcker närmare 200 olika yrken. Västerås Tidning har fått ta del av denna information för att se vilka branscher som väntas behöva rekrytera mest under 2018. Det här är del 7 av 9.

Inom bygg och anläggningar arbetar cirka sex procent av Västmanlands befolkning och här finns det även goda chanser för jobb i framtiden.

Det byggs allt mer i länet och med en dessutom stark konjunktur, finns det goda chanser till jobb. Till många yrken krävs dock ett yrkesbevis.

Nästan alla yrken inom denna kategori har goda jobbmöjligheter, bland annat: anläggningsarbete, betongarbete, murare, målare, snickare och VVS-montörer.

Det enda yrke som har medelgoda jobbmöjligheter är grovarbetare inom bygg och anläggning.

För att få ännu mer information om vilka yrkesområden och yrken som behöver folk under 2018, kan du ta del av Arbetsförmedlingens broschyr Jobbmöjligheter i Västmanlands län 2018. Du hittar den både på ditt närmaste arbetsförmedlingskontor och digitalt på Arbetsförmedlingens webbplats.

Denna artikel har varit publicerad i Västerås Tidning Business  mars 2018.