Högt tryck efter mekaniker

Letar du efter jobb och är intresserad av tunga fordon? Hos Svealandstrafiken AB råder högtryck efter erfarna mekaniker och sommarvikarierande busschaufförer, det skriver Västerås Tidning den 10 februari.

– Vi behöver rekrytera ett 30-tal semestervikarier till Västerås stadstrafik. Vi erbjuder timanställning under juni, juli och augusti 2018, säger rekryteringsansvarige Viveca Brattvik på Svealandstrafiken AB.
– Beroende på personalomsättningen, pensionsavgångar, kan det finnas möjlighet till förlängd timanställning även i höst.

– På mekanikersidan söker vi främst personer med branschvana av tunga fordon. Då vi satsar på gasbussar är det meriterande med sådana erfarenheter. Tidigare ägde Region Västmanland 100 procent av aktierna i AB Västerås Lokaltrafik.
Sedan den 1 januari 2018 äger Region Västmanland och Region Örebro Län bolaget gemensamt. I och med detta byttes namnet till Svealandstrafiken AB för att passa in i båda regionerna.
Från hösten 2019 kommer Svealandstrafiken AB att köra stadstrafiken i Örebro samt trafik från Odensbacken.
– Rekryteringsmässan är första eventet där vi syns med vårt nya namn och vi hoppas på intresse från många nya medarbetare, säger Viveca.
Svealandstrafiken AB kör på uppdrag av Kollektivtrafikmyndigheten i Region Västmanland och tjänstevarumärket VL lever kvar ut mot kund.

Publicerad i Västerås Tidning 2018-02-10