”Vi är jättenöjda med utfallet”

Västeråsjobb.se – en ny väg till lokal rekrytering

Madeleine Puga Landhage, ansvarig för marknad och kommunikation hos Medborgarskolan Mälardalen.

Madeleine Puga Landhage är ansvarig för marknad och kommunikation hos Medborgarskolan Mälardalen. De valde att prova den nya lokala jobbsajten västeråsjobb.se vid rekryteringen till två tjänster hos Medborgarskolan.
– Vi är jättenöjda med utfallet av vår rekrytering via västeråsjobb.se, berättar Madeleine. En av tjänsterna är precis tillsatt och den andra har vi redan nu fått in flera relevanta ansökningar till.

När Medborgarskolan Mälardalen skulle rekrytera verksamhetsansvarig och handledare till verksamheten i Västerås föll valet på att prova den nya lokala jobbsajten västeråsjobb.se.
– Vi har stor erfarenhet av rekrytering, berättar Madeleine Puga Landhage. Och vi var nyfikna på att prova ett nytt grepp. Vi brukar använda oss av samma kanaler vid varje rekrytering, och få ungefär samma utfall. Den enda skillnaden vi gjorde denna gång var att addera västeråsjobb.se.
Och det gav resultat.
– Vi fick in många ansökningar till de utlysta tjänsterna. Men vid rekrytering är det ju inte kvantiteten ansökningar som räknas i första hand, utan kvaliteten på de man får in. Och här fick vi flera relevanta ansökningar till båda tjänsterna.
Den ena av de två utlysta tjänsterna tillsattes redan ett par veckor efter att platsannonsen publicerades på västeråsjobb.se.

Enkelt & snabbt
Kontakten med teamet på västeråsjobb.se har fungerat utmärkt, tycker Madeleine.
– Kontakten med Jessicka Staflin har varit jättesmidigt. Bokningarna har gått enkelt och annonsen finns ute på nätet snabbt.
– Jag rekommenderar verkligen västeråsjobb.se till kollegor som jobbar med rekrytering.

Lokalt är styrkan
Vad är det som gör att västeråsjobb.se är så bra?
– Det är just att den är så lokal, säger Madeleine. Sedan tycker jag personligen att den är lätt att hitta på, har snygg layout och är lätt att förstå sig på.