Arbeta som uthyrd

Funderar du på hur det är att arbeta som uthyrd till olika företag istället för att vara på en och samma arbetsplats? Du är inte ensam.

 

I dag har allt fler arbetsgivare behov av och ökar andelen konsulter från bemanningsföretag. Men trenden med fler inhyrda konsulter drivs också i stor utsträckning av arbetstagarna själva. Allt fler söker sig bort från fasta anställningar, till förmån för ett mer flexibelt och varierat yrkesliv.

Att jobba som uthyrd till industrin ger en möjlighet att få arbeta för många olika industriföretag i regionen, i allt från multinationella jätteföretag till små, nischade familjeföretag. Det de har gemensamt är att de vill ha experter inom olika typer industriproduktion. Vad sägs om att bygga om tåg, arbeta med världsledande ytbehandling och vara med på kärnkraftsrevisioner. Allt inom ett år.

Som uthyrd får du massor av erfarenhet från olika verksamheter, samtidigt som du bygger ett värdefullt kontaktnät för framtiden.

En annan viktig möjlighet som ges genom bemannings- och rekryteringsföretag, är att gå över och bli anställd av kundföretaget efter en lyckad testperiod. Många stora industriföretag väljer allt oftare att rekrytera via bemanningsföretag, där man hyr in en person till en tjänst men specificerar redan från start att personen är avsedd att rekryteras efter en period.

När man tar anställning via ett bemanningsföretag är det viktigt att se över villkoren. Hur länge har man jobb på den aktuella tjänsten? Vad händer sedan? Får man fortsatt bra ersättning, eller får man bara en minimilön? Erbjuder företaget vidareutveckling, friskvård eller andra förmåner? Hur duktiga är de på att se kompetenser och att matcha mot rätt tjänst?

Det bästa för både industriföretaget och den som söker jobb, är ju om bemanningsföretaget lyckas placera varje person där han eller hon passar bäst och alltid försöker se till varje persons egenskaper vid placering hos kund – allt för att utnyttja varje persons kapacitet och intresse på bästa sätt. Rätt person på rätt plats helt enkelt.

Källa: IndustriQompetens